
Az olívaolaj 20°C alatti hőmérsékleten zavarossá válhat és 10˘C alatt fehér, szilárd darabkák kezdenek formálódni. 20°C-on az olaj újra kitisztul. Mindez nincs hatással a minőségére.
Fizikai-kémiai előírások | Jogi korlátok | Carapelli limitek * | |
Savasság (%) | ≤ 0,8 | ≤ 0,5 | |
Peroxidok (mEq O2/ Kg) | ≤ 20 | ≤ 10 | |
Etil-észterek (mg / kg) | ≤ 35 | ≤ 20 | |
UV abszorpció | K232 | ≤ 2,50 | ≤ 2,10 |
K270 | ≤ 0,22 | ≤ 0,15 | |
∆ K | ≤ 0,01 | ≤ 0,005 | |
Viaszok (mg / kg) | ≤ 150 | ≤ 100 |