Barilla Farina tipo 00 Teljes nézet

Barilla Farina tipo 00

Barilla fehérliszt 00-ás

Kiszerelés: 1 kg.

Bővebb leírás

Termék elérhetőség: Elérhető

6 db készleten

490 Ft

A termék vásárlói ezt is megvették:

  • Del Grano Conchigliette Rigate

    Del Grano...

    350 Ft

    Del Grano kis kagyló leves tészta 700 Ft/kg...

  • Del Grano Penne

    Del Grano Penne

    490 Ft

    Del Grano tollszár tészta Kiszerelés: 1 kg.

  • Brodo Carne di Manzo

    Brodo Carne...

    790 Ft

    Brodo Marhahúsleves (fogyasztásra készen)...

  • Calvé maionese

    Calvé maionese

    990 Ft

      Majonéz   Gluténmentes Kiszerelés: 500 ml...

  • Illy Tostato Classico Espresso

    Illy Tostato...

    2 990 Ft

    Illy caffé espresso őrölt kávé (100% arabica)...

BARILLA, FARINA DI GRANO TENERO. A híres itáliai tészták valamint a pizza készítéséhez általában úgynevezett duplanullás lisztet használnak az olaszok. (Kedvelt változat az is, amennyiben a „doppio zero” lisztet durumliszttel vegyítik, ezt nevezik az olaszok seminolának.) A 00-ás lisztek púderszerű finomságúra őröltek, többször átszitázzák őket, ettől a tészta selymes, rugalmasabb, lazábban gyúrható, nagyon elasztikus egyben kevésbé ragad. Valóban kézzelfogható élmény vele a munka a háziasszonyoknak is. Sokan úgy tudják, hogy a duplanullás lisztek azért olyan finom szemcsések, mert alacsony sikér (keményítő búzafehérje) tartalmú búzából készülnek, amely kiváló tésztákhoz, de nem jó a kenyérnek. A magas sikértartalmú liszt elsősorban a kelést segíti elő, mivel nedvességet kapva olyan hálós szerkezet jön létre, ami az élesztős erjedéskor keletkező gázbuborékokat meg tudja tartani, ezért a tészta megemelkedik, tehát „megkel”. Ennek hiányában a gázok kiszabadulnak és a kenyér vagy más „kelt” tészta tömör, ólomszerű marad. Alapvető tévedés azonban, miszerint a duplanullás liszt fehérje tartalma mindig alacsony lenne. A kettő ugyanis nem feltétlen van összefüggésben egymással, a magas sikértartalmú selymes 00-ás lisztekre az olaszok sok esetben a panifiable (szabafordításban „kenyérkész”) jelzést is odabiggyesztik, de ez nem szükségszerű. Az Enoteca Corsoban készülő és a Caféshopban is kapható házi kenyerek mind kiváló minőségű olasz duplanullás lisztből készülnek, a laza tésztaszerkezetet 10 órás hagyományos élőkultúrás (kovászos) kelés segíti elő.

No customer comments for the moment.

Write your review

Barilla Farina tipo 00

Barilla Farina tipo 00

Barilla fehérliszt 00-ás

Kiszerelés: 1 kg.

Write your review

Hírlevél

PayPal